At vælge den perfekte hijab er ikke kun en modebeslutning, det kan også være en kunst, der passer til din ansigtsform. Ligegyldigt om du har en oval, rund, firkantet eller hjerteformet ansigt, er der en hijab-stil, der fremhæver dine træk og komplimenterer din skønhed. Lad os udforske, hvordan du kan vælge den ideelle hijab til din ansigtsform.

 

Identificér din ansigtsform

Først og fremmest er det vigtigt at identificere din ansigtsform. Dette kan gøres ved at trække dine træk ud foran et spejl med en letvægtsmarker. Se nøje på konturerne af dit ansigt og marker, hvor din pande starter og slutter, hvor dine kindben er placeret, og hvor din kæbe slutter. Når du har en klar idé om din ansigtsform, kan du begynde at vælge den rigtige hijab-stil.

Anbefalinger til hijab-stilarter for forskellige ansigtsformer

For en oval ansigtsform er næsten enhver hijab-stil passende, da denne form anses for at være den mest alsidige. Du kan eksperimentere med forskellige draperinger og stofmængder uden at bekymre dig om at skabe ubalance i ansigtet. En løs draperet hijab eller et tørklæde bundet under hagen er ideelt til at fremhæve den ovale form.

Hvis du har en rund ansigtsform, bør du stræbe efter at skabe længde og form. En lang, slank hijab-stil, der falder langs siderne af dit ansigt, vil give illusionen af en længere ansigtsform. Prøv at undgå for meget stof omkring kinderne, da det kan få ansigtet til at virke endnu rundere.

For en firkantet ansigtsform, der har skarpe, definerede træk, er det bedst at blødgøre ansigtets konturer med en hijab-stil, der tilføjer lidt blødhed. En løs draperet hijab, der dækker en del af panden og skaber lette folder langs ansigtet, kan være særligt smigrende. Undgå at binde hijab for stramt omkring dit ansigt, da det kan understrege de firkantede træk.

Hvis du har en hjerteformet ansigtsform med en bredere pande og smalle kæbe, bør du fokusere på at skabe balance mellem de øverste og nedre dele af dit ansigt. En hijab-stil, der tilføjer volumen omkring kæben og hagen, som f.eks. en løs draperet hijab, vil hjælpe med at opnå denne balance.

Tips til at skabe balance og proportioner med din hijab

Uanset din ansigtsform er det vigtigt at stræbe efter balance og proportioner med din hijab. Hvis du vælger en hijab-stil, der tilføjer volumen til den ene side af dit ansigt, skal du forsøge at balancere det ud på den modsatte side. Dette kan opnås ved at justere draperingen eller tilføje accessories som f.eks. øreringe eller hårnåle for at skabe symmetri.

Desuden kan du eksperimentere med farver og mønstre for at skabe illusionen af ​​dimension og dybde. Mørkere farver har tendens til at give en slankende effekt, mens lyse farver kan tiltrække opmærksomhed mod bestemte områder af ansigtet.

Overvej farver og mønstre baseret på din ansigtsform

Når du vælger farver og mønstre til din hijab, er det også vigtigt at overveje din ansigtsform. Hvis du har en rund ansigtsform, kan lodrette striber eller diagonale mønstre være flatterende, da de skaber en illusion af længde. For firkantede ansigtsformer kan bløde, organiske mønstre eller blomsterprints hjælpe med at blødgøre de skarpe træk. Til hjerteformede ansigter kan det være smigrende med en hijab i en enkelt farve eller med subtile mønstre, der ikke konkurrerer med de brede pande.

Inspirerende eksempler fra kendte med forskellige ansigtsformer

Endelig kan det være nyttigt at søge inspiration fra kendte med lignende ansigtsformer. Studer, hvordan de bærer deres hijab og hvilke stilarter der ser mest flatterende ud på dem. Husk dog altid at tilpasse disse trends og stilarter til din personlige stil og komfortniveau.

Ved at følge disse retningslinjer og eksperimentere med forskellige hijab-stilarter, kan du opnå det perfekte look, der komplimenterer din ansigtsform og fremhæver din naturlige skønhed. Husk, at det vigtigste er at føle sig tryg og selvsikker i det, du bærer, uanset hvilken hijab-stil du vælger. 

Hos Hidayah.dk har vi et stort udvalg af forskellige hijab-typer. Hos os kan du finde alt fra Khimar hijab, Modal sjaler, Jersey sjaler, Satin sjaler til Chiffon sjaler
Du kan udforske dem alle her på vores webshop
05. maj, 2024 — Djamilla Umm Younes