En abaya er en vigtig del af en muslimsk kvindes garderobe og det er derfor vigtigt at forstå, hvad en abaya er, hvor det stammer fra og hvilken betydning den har for muslimske kvinder i dag.

En abaya er en lang, løstsiddende kjole, der dækker hele kroppen og er typisk lavet af let og åndbart stof som bomuld, chiffon eller crepe. Abayaen kan have forskellige designs og stilarter og kan pyntes med forskellige broderier eller perler.

Historisk set blev abayaen båret af beduiner i ørkenområderne i Arabien, som beskyttelse mod solen og sandstorme. Senere blev abayaen også båret af muslimske kvinder som en religiøs og kulturel beklædningsgenstand, der skulle dække hele kroppen og beskytte kvinden mod lystfulde blikke.

I dag er abayaen en populær og moderne beklædningsgenstand og der findes forskellige typer af abayaer, der er designet til forskellige formål. Nogle abayaer er mere velegnede til hverdagsbrug, mens andre er mere formelle og velegnede til særlige lejligheder. For eksempel kan en simpel abaya i bomuld eller jersey være perfekt til dagligt brug, mens en mere luksuriøs og dekorativ abaya i silke eller satin kan være passende til en særlig begivenhed som en bryllupsfest eller eid-fejring. 

 Hvad er en abaya - hidayah.dk

Abayen er meget simpel i sit look men kan styles på mange forskellige måder. Her er nogle tips til at style din abaya:

  1. Vælg en abaya, der passer til din kropsform og størrelse. Abayaen skal sidde godt, ikke være for stram og føles behagelig, så du kan bevæge dig frit og komfortabelt.

  2. Vælg en farve, der passer til din hudtone og personlige stil. En sort abaya er klassisk og tidløs, men du kan også vælge en abaya i en anden farve, der matcher din personlige stil og smag.

  3. Style din abaya med tilbehør såsom tørklæder eller smykker. En farverig tørklæde kan eksempelvis tilføje et strejf af farve til din abaya.

  4. Vælg en abaya med flotte detaljer som broderier, perler eller sten, der kan give et elegant og sofistikeret look.

  5. Brug forskellige sko til at style din abaya. Du kan bruge høje hæle til en formel begivenhed eller flade sko til en mere afslappet anledning.

  6. Prøv at style din abaya med forskellige lag. Du kan bære en langærmet bluse eller trøje under din abaya for at skabe et lagdelt look.

  7. Brug en abaya med en åben front som en cardigan over en almindelig trøje og jeans for en afslappet hverdagslook.

  8. Style din abaya med en trendy taske, der passer til din personlige stil. En clutch eller en skuldertaske kan give et sofistikeret look, mens en rygsæk kan give et mere afslappet og praktisk look.

  9. Husk at have det sjovt og eksperimentere med din abaya. Der er ingen regler for, hvordan du skal style din abaya, så vær modig og find din egen personlige stil.

 

Er du i tvivl om hvordan din abaya skal se ud, så står vi klar til at hjælpe dig hos Hidayah.dk. Vi har et stort udvalg af forskellige abaya til ethvert formål og selvom, at du ikke finde den rette abaya til din stil, så kontakt os alligevel. Det kan være, at vi kan have det med i vores sortiment eller få det leveret til dig fra vores underleverandører. 
28. februar, 2023 — Djamilla Umm Meena