Hvorfor har den muslimske kvinde tørklæde på?


As-salamu aleikum wa rahnatullaahi wa barakatuhu.
Og velkommen til Hidayah’s blog indlæg.  
Vores første emne handler om tørklædet, hvorfor vælger nogle kvinder at gå med det, og hvor står det henne at muslimske kvinder skal have tørklæde på.
 
Hvorfor vælger den muslimske kvinde at bære, hijab, abaya, jilbab, khimar og andet påklædning der skjuler en stor del af deres kvindelige skønhed.
 - Det korte svar vil være fordi Allaah Swt i koranen fortæller os dette, punktum.
Men de fleste vil gerne have et dybere svar på det. - Hvorfor blev verset nedsendt? Hvornår blev det nedsendt og er det stadig nødvendigt og gældende for os nutids muslimer?
 
Koranen opfordre både den muslimske mand og den muslimske kvinde til at tildække sig beskedent. Og for nogle bæres hijab af muslimske piger og kvinder for at bevare beskedenhed og privatliv fra ikke-beslægtede mænd.
Beskedenhed angår både mænds og kvinders "blikke, beklædningsgenstande og kønsorganer" såsom ingen sex før ægteskab.
 
Hvor i Koranen finder vi så verser hvor Allaah Swt opfordre til hijab?
Allah Swt siger i koranen: Surah 24 - (Lyset) - vers 31
''Sig til de troende kvinder, at de skal holde øjnene for sig selv og vogte over deres køn; de må ikke fremvise deres pryd, bortset fra det deraf, der er synligt, og de skal lægge deres hovedslør hen over deres halsudskæring.
De må kun fremvise deres pryd for deres ægtemænd, deres fædre og deres svigerfædre, deres sønner og deres ægtemænds sønner, deres brødre og deres brødres og søstres sønner, deres kvinder, deres slavinder, mandlige tjenere uden kønsdrift og børn, der intet ved om kvinders private kropsdele.
De må ikke stampe med fødderne, så man får nys om den pryd, som de holder skjult. Omvend jer alle til Gud, I troende! Måske vil det gå jer godt!,,
 
Indtil slutningen af ​​det nittende århundrede plejede kvinder i vesten at tage forskellige slags hovedbeklædning på, hvis ikke et dække for hele håret.
Dette er helt i overensstemmelse med det bibelske påbud om, at kvinderne skal dække deres hoveder.
Selv i disse tider viser folk mere respekt for de mere beskedent klædte kvinder end dem som går rundt letpåklædte. Mange kvinder føler at hijab er en del af deres identitet og et tegn på deres forhold til deres skaber.
 
Forhindrer hijab en kvinde i at udføre sine daglige pligter?
En kvinde bærer normalt ikke hijab i sit eget hus, så det bør ikke være i vejen, når hun laver husarbejde. Hvis hun for eksempel arbejder på en fabrik tæt på maskiner eller i et laboratorium - kan hun bære en anden stil af hijab.
Hos Hidayah har vi mange forskellige sjaler, alt fra plain Jersey som er let og luftigt, til chiffon. Vi har også forskellige farver hijab, og det kan have en betydning for de muslimske kvinder som arbejder indenfor sundhedsvæsnet.
Der er klarer regler om hijab på de danske sygehuse og hospitaler, du må for eksempel ikke have en anden farve hijab end hvid og begrundelsen er, at farven på din hijab skal passe til det tøj du får fra sundhedsvæsnet hvilket den hvide farve gør som en neutral lys farve.
 
Er hijab en undertrykkelse?
Det er det bestemt ikke. - Den muslimske kvinde vælger selv at bære tørklæde og hun gøre det udelukkende for at tilfredsstille hendes skaber og for at beskytte sig selv og hendes privatliv.
For mange muslimske kvinder, kan halvnøgenhed for den sags skyld også være en undertrykkelse, hvis nogen tvinger eller forventer at en kvinde skal adoptere den stil. Hvis kvinder i vesten – eller østen – har friheden til at klæde sig, som de vil, hvorfor så ikke tillade de muslimske kvinder at foretrække en mere beskeden beklædning?
 
 
Mange tak fordi at i gad at læse med. Send gerne indlægget videre og hjælp os med at sprede budskabet videre.
  As-Salamu aleikum wa rahnatullaahi wa barakatuhu - Hidayah.dk

 

12. december, 2022 — Djamilla Umm Meena