Koranen, den hellige skrift i islam, giver vejledning til troende i mange aspekter af livet, herunder påklædning. Et centralt vers, der adresserer kvinders påklædning, findes i sura 24, vers 31. Dette vers formidler retningslinjer for troende kvinder og opfordrer dem til at være beskedne i deres adfærd og påklædning.

"Sura Al-Nur 31 (kapitel 24, "lyset", vers 31): Og sig til de troende kvinder, at de skal sænke deres blikke, optræde anstændigt og ikke åbenbare deres skønhed og smykker, undtagen hvad der er åbenbart af den, og at de skal trække deres hoveddække sammen om deres bryster og ikke åbenbare deres skønhed, undtagen over for deres ægtemænd, deres fædre, deres ægtemænds fædre, deres sønner, deres ægtemænds sønner, deres brødre eller deres brødres sønner eller deres søstres sønner, eller deres kvinder, eller de slaver som de ejer, eller mandlige tjenere som har fået fjernet deres lyst, eller børn, der endnu ikke ejer blusel; og de må ikke trampe i gulvet og tiltrække opmærksomhed til det de har tildækket. Oh I troende, vend jer Alle mod Allah at i må opnå velsignelse.."

Her er nogle nøglepunkter fra dette vers:

  1. Beskedenhed og Ydmyghed: Kvinder opfordres til at senke deres blik og opretholde en generel holdning af beskedenhed og ydmyghed. Dette afspejler en bredere islamsk værdi om respekt og anstændighed i adfærd.

  2. Visning af Adornment: Kvinder opfordres til kun at vise den dekoration, der er åbenbar og synlig. Dette indikerer en tilbageholdenhed med overdreven eller provokerende påklædning.

  3. Brugen af Slør: Verset nævner også behovet for at trække sløret over brystet. Selvom der kan være variationer i, hvordan dette praktiseres i forskellige muslimske samfund, symboliserer det generelt en form for beskyttelse og ærbarhed.

  4. Åbenbaring af Adornment: Kvinder rådes til kun at afsløre deres dekoration over for nærmeste mandlige familiemedlemmer som ægtefæller, fædre, sønner, brødre og andre nære slægtninge. Dette understreger privatlivets værdi og familiens rolle i beskyttelsen af en kvindes værdighed.

Opslåede jobs

Sommer-Model Søges

Lige nu søger vi modeller til vores sommer-kollektion 2024. - Du har derfor nu chancen for at blive en del af holdet. - Deler du også vores passion for modest beklædning og ønsker du at inspirere og gøre en forskel for søstre på deres rejse både med og mod hijab, eller anden modest beklædning? Så er det dig vi leder efter!

Ambassadører Søges

Vi søger lige nu brand ambassadører for vores butik.
Nu er det din chance for at være ambassadør for Hidayah. Deler du også vores passion med modest beklædning? nægter du også at gå på kompromis med din religion og fashion? så er det helt klart dig vi søger efter